Poggiotondo Olio Extra Vergine di Oliva 2022

Olivenolje | Italia | 0,5 L | 0 % | Kun Horeca

Poggiotondo Olio Extra Vergine di Oliva 2022

Fersk økologisk olivenolje fra Chianti!

Kr. 245,00

Poggiotondo produserer extra virgin-olivenolje fra sine egne oliven, som vokser i de vestlige åsene av Chianti, 200-300 meter over havet, mellom kommunene Vinci og Cerreto Guidi. Olivenoljen er sammensatt av frantoio, leccino, moraiolo og mignola - sorter typisk for Cerreto Guidi-området hvor Poggiotondo befinner seg. Dette gir oljen en dyp og aromatisk smak.

 

Olivenene høstes for hånd og presses forsiktig i ståltanker innen 24 timer for å bevare alle aromastoffene og forhindre oksidasjon.

 

Oljen har en intens grønn farge, og byr på aromaer av artisjokkblad, friskt gress og et snev av hvit pepper. Den har en kraftig og intens smak, rik på polyfenoler, og avsluttes med en lett krydret, bitter og urteaktig tone.

 

Denne olivenoljen passer utmerket sammen med tradisjonell italiensk mat, supper, friske salater, eller simpelthen drizzlet over nybakt brød med et dryss maldonsalt.

 • Land

  Italia

 • Emballasjetype

  Glass

 • WebIntro

  <p>Fersk &oslash;kologisk olivenolje fra Chianti!</p>

 • WebText

  <p>Poggiotondo produserer extra virgin-olivenolje fra sine egne oliven, som vokser i de vestlige &aring;sene av Chianti, 200-300 meter over havet, mellom kommunene Vinci og Cerreto Guidi. Olivenoljen er sammensatt av frantoio, leccino, moraiolo og mignola - sorter typisk for Cerreto Guidi-omr&aring;det hvor Poggiotondo befinner seg. Dette gir oljen en dyp og aromatisk smak.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Olivenene h&oslash;stes for h&aring;nd og presses forsiktig i st&aring;ltanker innen 24 timer for &aring; bevare alle aromastoffene og forhindre oksidasjon.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Oljen har en intens gr&oslash;nn farge, og byr p&aring; aromaer av artisjokkblad, friskt gress og et snev av hvit pepper. Den har en kraftig og intens smak, rik p&aring; polyfenoler, og avsluttes med en lett krydret, bitter og urteaktig tone.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Denne olivenoljen passer utmerket sammen med tradisjonell italiensk mat, supper, friske salater, eller simpelthen drizzlet over nybakt br&oslash;d med et dryss maldonsalt.</p>

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Klikk her for å lese mer.

LAGRE SOM FAVORITT

Poggiotondo

Alberto Antoninis Poggiotondo-eiendom ligger i åsene nordvest for Empoli i det vestlige Toscana. Disse åsene er sør- og sørvestvendte, og plantet primært med sangiovese. Eiendommen har vært sertifisert økologisk siden 2014-årgangen.