Adams Wein

Tyskland | Rheinhessen | Ingelheim am Rhein

GM_2019 III.jpg
Da Simone Adams tok over AdamsWein (som har vært i familien siden 1832) i 2010 bestemte hun seg for å endre navnet på vinene til noe litt mer originalt enn det tradisjonelle klassifiseringssystemet. Ettersom hele Adams-familien er glad i å jakte - og Simone selv har jaktet i over 20 år - kom ideen om å bruke ordet Kaliber som navn på vinene. På tysk er ordet Kaliber også synonymt med høy kvalitet - så stigende Kaliber-nummer markerer stigende kvalitet på vinene (bedre terroir, lavere avkastning og høyere grad av detaljorientering i vinmarksarbeidet).
Illustrasjonsbilde

Jordsmonn og vitikultur

Samtlige vinmarker ligger maksimalt to kilometer fra vinhuset i Ingelheim, og familien gjør alt vinmarksarbeid selv. De kalkholdige vinmarkene har vært dyrket økologisk siden 2016, og i år starter de med omlegging til biodynamisk drift.

Vinifikasjon

AdamsWein har sitt klare fokus på spätburgundere - alle helt tørre, og av topp kvalitet. Samtlige viner er spontanfermentert med hele klaser, hvilket endrer tanninstrukturen og gir vinene en helt unik karakter