Olivenolje Selvapiana - UTSOLGT! 2021

Olivenolje | Italia | 0,5 L | 0 % | Kun Horeca

Olivenolje Selvapiana - UTSOLGT! 2021
Årets olivenolje fra Fattoria Selvapiana i Chianti Rufina i Toscana, med distinkt adresse fra en kjølig vekstsone og et karrig jordsmonn.

Kr. 280,00

Intens lys grønn farge. En fersk og fyldig olje i en fet stil med flott modning og klare, tydelige aromaer. Olivenoljen har en ren, rik og finessepreget smak av rå artisjokk med toner av frisk grønn asparges, ruccola og nyplukkede nøtter i et balanserende midtparti og en flott bitterhet i finish som løfter hele smaksbildet – og så, når siste dråpe er fortært, kommer pepperpreget med et smell!

Olivenoljen kommer fra Selvapianas 35 hektar med olivenlunder i Rufina i Chianti, og er laget av oliventypene frantoio og moraiolo, som presses skånsomt for å ivareta deres delikate og fruktige kvaliteter. Oljen lagres så i tradisjonelle store orci (keramiske krukker) etter pressingen, hvor de tyngste sedimentene utfelles nokså umiddelbart.

Flaskene kommer i hver sin lille eske, og har praktisk helletut. Oljen kan kjøpes enkeltvis eller i hele kasser à seks flasker, og du velger leveringsalternativ underveis i kjøpsprosessen i nettbutikken.

Oljen kan hentes på vårt kontor i Bygdøy Allé 23, sendes med bud innenfor ring 3 i Oslo eller sendes i posten til hvilken som helst adresse i Norge.
 • SAP-nummer

  135514

 • Land

  Italia

 • WebIntro

  Årets olivenolje fra Fattoria Selvapiana i Chianti Rufina i Toscana, med distinkt adresse fra en kjølig vekstsone og et karrig jordsmonn.

 • WebText

  Intens lys grønn farge. En fersk og fyldig olje i en fet stil med flott modning og klare, tydelige aromaer. Olivenoljen har en ren, rik og finessepreget smak av rå artisjokk med toner av frisk grønn asparges, ruccola og nyplukkede nøtter i et balanserende midtparti og en flott bitterhet i finish som løfter hele smaksbildet – og så, når siste dråpe er fortært, kommer pepperpreget med et smell!<br><br>Olivenoljen kommer fra Selvapianas 35 hektar med olivenlunder i Rufina i Chianti, og er laget av oliventypene frantoio og moraiolo, som presses skånsomt for å ivareta deres delikate og fruktige kvaliteter. Oljen lagres så i tradisjonelle store orci (keramiske krukker) etter pressingen, hvor de tyngste sedimentene utfelles nokså umiddelbart.<br><br>Flaskene kommer i hver sin lille eske, og har praktisk helletut. Oljen kan kjøpes enkeltvis eller i hele kasser à seks flasker, og du velger leveringsalternativ underveis i kjøpsprosessen i nettbutikken.<br><br>Oljen kan hentes på vårt kontor i Bygdøy Allé 23, sendes med bud innenfor ring 3 i Oslo eller sendes i posten til hvilken som helst adresse i Norge.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Klikk her for å lese mer.

LAGRE SOM FAVORITT

Selvapiana

Fattoria Selvapiana ligger i Chianti Rùfina, den nordligst beliggende kommunen i Chianti. Rùfina er samtidig også det minste av Chiantis syv underområder, og det er de som mener at kommunen burde hatt sin egen DOCG, på samme måte som Chianti Classico, som fikk sin i 1996. Rùfina-vinene er så egenartede at en egen DOCG Rùfina godt kan la seg forsvare.