Benanti

Italia | Sicilia | Etna

ØKOLOGISK
contemporanei_header_1800X1000.jpg
I åsene som slynger seg oppover mot Etna, «dronningen» av Europas vulkaner, ligger vingården Cantina Benanti. Vinenes høye kvalitet og store anerkjennelse både i Italia og i utlandet har sørget for at etterspørselen i dag bare blir større og større.
 • Italia

  Land

 • Sicilia

  Distrikt

 • 130000

  Antall flasker produsert årlig

 • 30,0

  Antall eide hektar

 • benanti.it

  Nettside

Filosofi

"Det finnes ingen snarveier til god kvalitet, og det finnes ingen snarveier for å spare tid!" Essensen i Benantis filosofi dreier seg ikke bare om vinproduksjon, men også om selve livet. Vinene deres er preget av familiens respekt for Etna med dets tradisjoner og unike biologiske mangfold, og gjennom vinene ønsker Benanti å formidle essensen av det mangfoldige Sicilia.

Historikk

I Viagrande, rett utenfor Catania, startet Giuseppe Benanti opp med vinproduksjon på en av sin fars gamle gårder på slutten av 1800-tallet. Etter omfattende studier av jordsmonn og gamle kloner gjenopplivet Giuseppes barnebarn ved samme navn vinhuset i 1988, og det ble et løft for vinproduksjonen både på Etna og hele Sicilia.

I 2012 overtok tvillingbrødrene Salvino og Antonio, og satte umiddelbart i gang det de selv kaller en brutal og effektiv endringsprosess, ettersom Benanti på denne tiden hadde mistet mye av sin identitet. Siden den gang er eiendommen utvidet til dagens størrelse på 30 hektar, samtidig som fokuset på bærekraft er økt.

Jordsmonn og vitikultur

Klimaet er varmt med 300 soldager i året, men terrasserte og høyt beliggende vinmarker med skrint vulkansk jordsmonn, avkjølende vind og kjølige netter sørger for å moderere temperaturene og muliggjøre optimal druemodning.