3 Winner Riesling trocken 2023

Hvitvin | Tyskland | Rheinhessen | 0,75 L | 12 % | Basis

3 Winner Riesling trocken 2023

Kr. 145,00

PRIS PÅ VINMONOPOLET INKL. MVA

Level 9 of 12
Friskhet
Level 6 of 12
Fylde
Level 2 of 12
Sødme
Passer til
Skalldyr, Fisk, Svinekjøtt
DRUETYPE
100 % riesling
JORDSMONN
Selv om riesling-druen i dag dyrkes over hele verden, er det nettopp her langs Rhinen at den trives aller best, hvor elven sammen med det steinete, løss- og leirholdige jordsmonnet sørger for å holde på varmen i vinmarkene om kvelden. Samtidig bidrar det solrike – men relativt kjølige – klimaet til en lang vekstsesong, hvor druene får bruke god til å utvikle aromatisk kompleksitet og en fruktsødme som står i stil med druens naturlig høye syre.

Den nye generasjonen med vinmakere i Rheinhessen har derfor hatt fokus på å finne jordsmonn og mikroklimaer som er optimale for riesling-druen, for dermed å kunne lage mest mulig komplekse og mineralske viner. Og det er ingen tvil om at de har lyktes – Rheinhessen har i dag en helt annen anerkjennelse enn for bare 15 år siden, og regnes som en av de mest interessante vinregionene i Tyskland.
Klimasmart emballasje

Opprinnelse

Det kuperte landskapet i Rheinhessen er i tillegg til sine «tusen åser» med bølgende vinmarker kledd med eplehager og skogholt. Og mens vinregionen tidligere var mest kjent for Liebfraumilch og andre masseproduserte viner av mer eller mindre tvilsom kvalitet, ser bildet i dag helt annerledes ut. Ikke bare har man gjort en helomvending når det gjelder kvaliteten på vinene som produseres – men regionen har også greid å snu hele sitt image, delvis ved hjelp av innsatsen til vinmakerne som står bak vinen 3 Winner Riesling trocken.

Når 26 unge, dyktige og entusiastiske vinmakere slår sine pjalter sammen for å fremme regionen de kommer fra, blir resultatet et flytende flyveblad for Rheinhessen det er umulig å ikke legge merke til. De 26 kreative og ambisiøse vinmakerne som har levert druer til vinen var opprinnelig hver for seg lidenskapelig opptatt av å lage vin med topp kvalitet og tydelig adresse i de sydligere delene av Rheinhessen – som de med rette mente at fortjente mer oppmerksomhet som kvalitetsregion.

I 2002 startet de derfor opp prosjektet «Message in a Bottle», som hadde som formål å fremme «Det nye Rheinhessen». Prosjektet skulle altså ikke bare være en tankesmie, men innebar også å lage en felles vin som alle skulle bidra til. Selve vinmakingen står tre av medlemmene for – Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker og Stefan Winter, som alle er blant Rheinhessens ypperste vinmakere. Spretter du en flaske 3 Winner Riesling trocken skal den leskende beskjeden på innsiden forhåpentligvis være enkel å lese.

Vinifikasjon

Gjæring på temperaturkontrollert ståltank. Ikke fat- eller flaskelagret før salg.

Bruksområde

Vinen er nydelig til sashimi, skalldyr, fet fisk, salater, nystekte pølser og rike retter med svinekjøtt eller kylling, samt krydret kinesisk mat. I tillegg er den perfekt uten mat til lune sensommerkvelder på terrassen – og egentlig til hvilken som helst anledning utover høsten, det være seg til hverdag så vel som til fest.
 • SAP-nummer

  9068714

 • Vinmonopol-nummer

  8015101

 • EPD-nummer

  1747245

 • Land

  Tyskland

 • Distrikt

  Rheinhessen

 • Underdistrikt

  Westhofen

 • Emballasjetype

  Glass

 • Sukker

  8,5 g/l

 • Syre

  7,1 g/l

 • Allergener

  Sulfitt

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Klikk her for å lese mer.

LAGRE SOM FAVORITT

3 Winner

De tre unge, entusiastiske og innovative vinmakerne Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker og Stefan Winter utgjør til 3 Winner, og sammen lager de rieslingen med samme navn fra de sydlige delene av Rheinhessen i Tyskland. Druene kommer fra 26 unge vinmakere som opprinnelig slo seg sammen for å markedsføre vinene sine under én og samme PR-paraply, men som snart oppdaget verdien i å skape en vin med topp kvalitet som de alle kunne bidra til. Vinen har blitt godt mottatt både i flaske og Bag-in-Box, med sin friske, tørre og energiske stil.