Argyros

Hellas | Santorini

Estate Argyros - Plowing.jpg
Estate Argyros-Vineyards.jpg
 • Hellas

  Land

 • Santorini

  Distrikt

 • Matthew Argyros

  Vinmaker

 • 40000

  Antall flasker produsert årlig

 • 130,0

  Antall eide hektar

 • 1903

  Grunnlagt

 • argyros.com

  Nettside

Historikk

Opprinnelig var Estate Argyros en mindre vinprodusent med en beskjeden 2 hektar stor vinmark. Likevel har dette endret seg drastisk over tid. Etter at Georgios Argyros overlot styringen til sin sønn Matthaios Argyros i 1950, økte gradvis størrelsen på vinmarkene til 6 hektar totalt. På vei mot 1970-tallet fokuserte driften hovedsakelig på produksjon av rimelig bulkvin, i likhet med mange andre vinprodusenter på Santorini. Det var først under Yiannis Argyros, den tredje generasjonens eier av vingården, som tok over ansvaret i 1974, at produsenten virkelig opplevde en renessanse. Vinen fra Estate Argyros hevet kvalitetsnivået og appellerte til et bredere publikum. Under Yiannis Argryos' ledelse økte gradvis vinmarkene i størrelse, fra 25 hektar til over 100 hektar. Bulkvinen ble erstattet av vin som ble flasket på vingården, og den første flasken fra Estate Argyros ble introdusert i 1987. I dag er vingården ledet av Matthew Argyros, fjerde generasjons vinmaker, i samarbeid med ønologen Michalis Probonas. Estate Argyros har nå imponerende 130 hektar med økologiske vinmarker, noe som plasserer dem blant Santorinis største vinprodusenter. Årlig produserer de rundt 400 000 flasker. Et nytt vineri, ferdigstilt i 2014, finnes i Episkopi Gonia landsbyen.

Jordsmonn og vitikultur

Toppjorden består av sand, vulkansk aske, pimpstein og magmatisk lava. Vinstokkene er upodede og svært gamle; noen er så gamle som 220 år. Økologisk dyrking er enklere på Santorini, på grunn av det tørre og vindfulle klimaet. Biodynamiske prinsipper brukes også i noen av deres topp vinmarker. Med den tradisjonelle oppbindingsmetoden kalt kouloura klarer vinplantene å samle tilstrekkelig fuktighet, noe som eliminerer behovet for vanning.

Vinifikasjon

De fleste viner til Argyros gjæres i ståltanker med lang bunnfalls lagring. Cuvee Evdemon og Nykteri gjæres delvis eller helt på fat.
De fleste viner til Argyros gjæres i ståltanker med lang bunnfalls lagring.
Cuvee Evdemon og Nykteri gjæres delvis eller helt på fat.