Eric Bordelet

Frankrike | Normandie | -

ØKOLOGISK
Etter en lang læretid hos noen av de største navnene i restaurantbransjen og vinverdenen tok tidligere sommelier Eric Bordelet over familiebedriften i 1992. Eiendommen består av 23 hektar med sertifiserte økologiske eple-, pære- og corme-frukthager.
Illustrasjonsbilde

Filosofi

Økologisk dyrking, sammen med biodynamiske jordbehandlinger, er for tiden de best tilpassede metodene når det gjelder fruktkvalitet. Frukthagene har vært sertifisert økologisk siden 1996.

Jordsmonn og vitikultur

"Argelette" er en jernrik rødaktig bergart, skiferlignende og ganske myk, dannet under primærtiden og rundt 3 millioner år gammel. "Granit" ble dannet i tertiærtiden og er hard fordi den er ung, sammensmeltingen av to elementer utgjør kompleksiteten til jorden og limono-leire i underjorden.

Vinifikasjon

Høstes for hånd, i trådkurver og deretter plassert i paloxs. På grunn av det store antallet varianter, velges frukt fra september til desember i henhold til modenhet. For å skape den endelige balansen behandles hver fruktsort individuelt: den settes sammen, grovmales, presses forsiktig. Gjæres i kar og deretter tapping på flaske som foregår over flere uker, til og med måneder avhengig av årgang, med mer eller mindre rester av naturlig sukker (fruktose), så det er ikke nødvendig å tilsette sukrose.