Anne-Sophie Dubois

Frankrike | Burgund | Fleurie

domaine 1.jpg
Anne-Sophie er en del av den yngre generasjonen med vinprodusenter i Beaujoulais, nærmere bestemt Fleurie. Anne-Sophie har lært det hun kan om vinproduksjon i Volnay, og vinene hennes er preges av dette, når det gjelder både dybde og kompleksitet. Hun lager fire ulike viner, alle på 100 prosent gamay.

Jordsmonn og vitikultur

Jordsmonnet er granittrikt og næringsfattig, noe som holder avlingene nede. Anne-Sophie Dubois kultiverer vinmarkene på økologisk vis, og bruker kompost i stedet for kjemisk gjødsling.

Anne-Sophies åtte hektar med vinmarker ligger i én sammenhengende parsell med sitt eget økosystem, hvor jordsmonnet spiller en viktig rolle. For å styrke det biologiske mangfoldet er vinmarkene dekket av gress hele året.

Vinifikasjon

Kun de beste druene blir plukket, utelukkende for hånd. Anne-Sophie foretrekker å bruke sementtanker og større nøytrale eikefat fremfor ny eik, noe som fremhever gamay-druens delikate karakter og gir vinene god balanse, flott frukt og finesse. Halvparten av vinene modnes med bunnfallet på fat (3-7 år gamle franske eikefat), og det gjøres ingen filtrering før vinen tappes på flaske.

Appellasjoner

AOC Fleurie og AOC Bourgogne Gamay